Meni
Korpa

FEMINOST

Feminost dodatak prehrani predstavlja kombinaciju odabranih biljnih ekstrakata i vitamina za održavanje pravilnog tonusa mišića sfinktera. Sadrži ekstrakt sjemenki bundeve, suhi sok ploda američke brusnice, ekstrakt sjemena soje, ekstrakt herbe koprive, obogaćen dodatkom vitamina D i vitamina B12.

Ekstrakt sjemena bundeve ojačava mišiće koji utiču na zadržavanje i otpuštanje urina.

Fitoestrogeni, ili izoflavoni soje pomažu u slučaj atrofije mišića koja se javlja tokom menopauze.

Vitamin D doprinosi održavanju normalne funkcije mišića. Vitamin B12 doprinosi normalnoj diobi ćelija.

Feminost doprinosi normalnoj funkciji urinarnog trakta kod žena, u smislu održavanja kontrole nad mokrenjem. Takođe, ima pomažući efekat ispiranja patogenih bakterija sprečavajući njihovo vezivanje za epitel bešike.

Problem urinarne inkontinencije (UI), nevoljno ispuštanje urina izaziva značajnu nelagodnost, ugrožava društveni život, često je uzrok depresije. Specifična priroda bolesti dovodi do značajnog procenta pacijenata koji kriju svoje probleme u borbi sa ovim stanjem. Ovaj problem se odnosi na predstavnike oba pola, ali je češći kod žena. Razni izvori navode da se na problem UI žali 10-15% stanovništva. Ona se javlja kod osoba svih uzrasta, ali prema statistici, uzrast povećava incidencu urinarne inkontinencije. Kod ljudi preko 80 godina života pogođeno je ovim problemom oko 60-80% stanovništva.

Glavni uzroci urinarne inkontinencije

Urinarna inkontinencija je najčešće uzrokovana slabljenjem mišića donjeg dijela karlice, koji drži uretru zatvorenom.
Kada ovi mišići gube elastičnost, aktivnosti kao što su smijeh, kašalj, podizanje tereta, ili rad, mogu da izazovu slabost bešike. Glavni uzroci urinarne inkontinencije kod žena su promjene koje se dešavaju u toku trudnoće, porođaja i menopauze.

Način upotrebe:

1-2 puta dnevno po 1 tableta.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena raznolikoj i uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Preporučena dnevna doza ne smije se prekoračiti.

Posebna upozorenja: Proizvod je namijenjen osobama starijim od 18 godina. Nije namijenjen trudnicama i dojiljama i osobama osjetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Osobe na terapiji antikoagulansima (varfarin), levotiroksinom, preparatima željeza i tamoksifenom, treba da se prije uzimanja proizvoda posavjetuju sa svojim ljekarom.

Sastav aktivnih komponenti u 2 tablete:

520 mg ekstrakta sjemena bundeve

100 mg ekstrakta brusnice (Vaccinium macrocarpon)

50 mg ekstrakta soje

50 mg ekstrakta koprive

5 mcg vitamina D3

2.5 mcg vitamina B12

 

U ovoj kategoriji nema unetih proizvoda.