Meni
Korpa

O Nama

Valerijana- 112 godina tradicije

Preduzeće Valerijana Vujadinović Farm osnovano je 1903. godine. Od samog početka bavili smo se sakupljanjem lekovitog bilja u cilju proizvodnje najkvalitetnijih prirodnih proizvoda za očuvanje ljudskog zdravlja, čajeva, sirupa, melema i drugih preparata i danas cetvrta generacija uspesno vodi ovu kompaniju baziranu na tradicionalnim ivrednostima koristeci najmoderniju tehnologiju.

Strogi kriterijum u pogledu kontrole ulaznih sirovina čine naše proizvode tako kvalitetnim. Posebna laboratorija za kontrolu vode svakodnevno ispituje kvalitet vode koja se koristi u izradi naših proizvoda i meri broj čestica. Prirodne sirovine koje koristimo su sa područja organskog kvaliteta. Specijalan proces zatvaranja omogućava našim proizvodima dug rok čuvanja do prvog otvaranja.

Jedan od prvih proizvoda po kome smo se izdvojili i koji je u dermokozmetici napravio iskorak napred i danas jedinstven je Biljni balzam E, za lečenje ekcema, koji predstavlja kombinaciju vitamina E i lekovitog bilja prema porodicnom receptu starom skoro ceo vek. Godine 2001. dodata su još dva proizoda u komplet za ekcem, Biljni losion za čišćenje kože i Chamomile mleko za negu celog tela atopičara i kao priprema da bi se melem što bolje upio. Naš cilj danas je da, kao i pre više od 100 godina, proizvedemo najkvalitetnije proizvode na bazi meda i lekovitog bilja i prirodnih proizvodia i zato nam je moderna tehnologija odličan saveznik koji nam daje biljne derivate izuzetne čistoće i blagotvornog delovanja.

Otkriće ovog melema bilo je slučajno. Prva receptura za Biljni balzam E napisana je 1910. u laboratorijskom dnevniku našeg pradede. U to vreme melem se koristio najviše za opekotine, rane koje teško zarastaju i ubodne rane. Kako se nauka razvijala i kako su sve aktuelnije postale pozitivne osobine vitamina E, 1989. godine odlučeno je da se u recepturu doda vitamin E. Bitno je napomenuti da se tada nije radilo na razvijanju preparata za ekcem, već na unapredjenju postojećeg proizvoda. Kako u to vreme u ponudi nije bilo puno preparata za lečenje ekcema, ljudi su u našim apotekama (u to vreme biljnim apotekama), počeli da kupuje melem kada su sve već probali za lečenje ekcema i nista nije davalo rezultate. Melem je pokazao izuzetnu efikasnost u lečenju ekcema, kombinacijom određenog odnosa lekovitog bilja i dodatka vitamina E u masnoj podlozi.

Nauka i potrebe korisnika se kontinaualno razvijaju i menjaju, a mi smo nastavili da razvijamo nase proizvode, cuvajuci vrednosti i postujuci nasu misiju i viziju staru preko 100godina. Danas nas portfolio ima oko 80 proizvoda izvedenih po najsavremenijoj tehnologiji , vrhunskog kvaliteta i trajnih vrednosti koji pomazu u očuvanju ljudskog zdravlja koje nudimo kroz lanac naših apoteka i naseg websajta Apoteka Valerijana. Nismo se zadržali samo na proizvodima za ekcem. Ljubav prema prirodi i prema farmaciji vodila nas je ka proizvodnji i drugih preparata za lečenje raznih kožnih problema, kao što su rozacea, akne, psorijaza i fleke. 2001. godine razvijena je Vallery antiage kolekcija, koja je po rezultatima koje pruža, veoma brzo postala izbor mnogih naših korisnika. Na prvom mestu nam je zadovoljstvo naših korisnika, zbog čega se stalno usavršavamo i brinemo o Vama. Posetite nas i uverite se u kvalitet naših proizvoda.