Meni
Korpa

O Nama

Valerijana- 112 godina tradicije

Preduzeće Valerijana Vujadinović osnovano je 1903. godine. Od samog početka bavili smo se sakupljanjem lekovitog bilja u cilju proizvodnje najkvalitetnijih prirodnih proizvoda za očuvanje ljudskog zdravlja, čajeva, sirupa, melema i drugih preparata.

Strogi kriterijum u pogledu kontrole ulaznih sirovina čine naše proizvode tako kvalitetnim. Posebna laboratorija za kontrolu vode svakodnevno ispituje kvalitet vode koja se koristi u izradi naših proizvoda i meri broj čestica. Prirodne sirovine koje koristimo su sa područja organskog kvaliteta. Specijalan proces zatvaranja omogućava našim proizvodima dug rok čuvanja do prvog otvaranja.

Jedan od prvih proizvoda po kome smo se izdvojili je Biljni balzam E, za lečenje ekcema (stari naziv Biljni Melem E), koji predstavlja kombinaciju vitamina E i lekovitog bilja. Godine 2001. dodata su još dva proizoda u komplet za ekcem, Biljni losion za čišćenje kože i Chamomile mleko za negu celog tela atopičara i kao priprema da bi se melem što bolje upio. Naš cilj danas je da, kao i pre više od 100 godina, proizvedemo najkvalitetnije proizvode na bazi meda i lekovitog bilja i zato nam je moderna tehnologija odličan saveznik koji nam daje biljne derivate izuzetne čistoće i blagotvornog delovanja.

Otkriće ovog melema bilo je slučajno. Prva receptura za Biljni balzam E napisana je 1910. u laboratorijskom dnevniku našeg pradede. U to vreme melem se koristio najviše za opekotine, rane koje teško zarastaju i ubodne rane. Kako se nauka razvijala i kako su sve aktuelnije postale pozitivne osobine vitamina E, 1989. godine odlučeno je da se u recepturu doda vitamin E. Bitno je napomenuti da se tada nije radilo na razvijanju preparata za ekcem, već na unapredjenju postojećeg proizvoda. Kako u to vreme u ponudi nije bilo puno preparata za lečenje ekcema, ljudi su u našim apotekama (u to vreme biljnim apotekama), počeli da kupuje melem kada su sve već probali za lečenje ekcema i nista nije davalo rezultate. Melem je pokazao izuzetnu efikasnost u lečenju ekcema, kombinacijom određenog odnosa lekovitog bilja i dodatka vitamina E u masnoj podlozi.

Nauka je nastavila da se razvija, a mi smo nastavili da razvijamo komplet za ekcem. Upotreba samog melema nije bila dovoljna za kompletno izlečenje. Upotrebom klasičnih sapuna, atopičarima se koža ponovo jako sušila, zbog čega smo razvili tečni sapun bez deterdženata da bi naši korisnici mogli ponovo da uživaju u kupanju. S obzirom da melem ima masnu podlogu, kompletu je 2003. godine dodata Noćurak krema, da bi 2004. godine bio pušten u promet Valerijana Komplet za ekcem od 5 proizvoda. Nismo se zadržali samo na proizvodima za ekcem. Ljubav prema prirodi i prema farmaciji vodila nas je ka proizvodnji i drugih preparata za lečenje raznih kožnih problema, kao što su rozacea, akne, psorijaza i fleke. 2001. godine razvijena je Vallery antiage kolekcija, koja je po rezultatima koje pruža, veoma brzo postala izbor mnogih naših korisnika. Na prvom mestu nam je zadovoljstvo naših korisnika, zbog čega se stalno usavršavamo.“